headerImage

Visualisoinnin taito

Me luomme mielikuvia joka hetki omassa mielessämme. Ihmisen mieli on rajaton. Me voimme kuvitella mielessämme mitä ikinä haluamme. Yleensä tämä tapahtuu aivan automaattisesti ja tiedostamattomasti. Mielikuvia syntyy ja katoaa taas alitajuntaan. Nuo mielikuvat vaikuttavat meihin joka hetki, ja luovat meidän elämäämme.

Mielikuvat terveydestä ja runsaudesta luovat terveyttä ja runsautta. Vastaavasti mielikuvat peloista ja rajoituksista luovat niitä lisää. Mielikuvamme vaikuttavat meihin ja toimintaamme joka hetki. Mielikuvat luovat lisää samanlaista, ja vetävät puoleensa samanlaisia asioita. Kauniit mielikuvat luovat kaunista, pelokkaat luovat lisää pelkoa.

Visualisointi tarkoittaa tietoista mielikuvien luomista. Voimme valita itse kuvat mieleemme. Voimme valita kauneimmat ja parhaimmat kuvat, voimme valita kuvat onnesta ja terveydestä. Visualisointi on tietoista kuvittelua, se on päiväunien näkemistä täysin hereillä. Se on unelmien todeksi luomista.

Alkuharjoitus
Avautuva kukka
Perhosen lento
Sisäinen maailma
Sisäinen opas

Alkuharjoitus

Harjoittele palauttamaan asioita mieleesi

Kokeile ensin visualisointia käytännössä. Valitse jokin yksinkertainen ja helppo kohde, kuten vaikka teelusikka. Aseta se pöydälle, ja katso sitä tarkkaan. Paina se mieleesi. Sulje silmäsi, ja koeta nähdä lusikka taas mielessäsi. Palauta tuo kuva mieleesi. Tarkoituksena on nähdä tuo lusikka mielesi silmin, nähdä mielesi luoma kuva lusikasta.

Tällä tavoin opit näkemään kuviteltuja asioita mielessäsi mielen silmin. Tämä on eräs taidoista, jotka voidaan oppia harjoittelemalla. Kun kykenet näkemään mielessäsi kuvan jostain, olet jo valmis visualisoimaan.   Visualisointi on näkemistä silmät suljettuina, meidän oman mielemme näkemistä, omien ajatustemme näkemistä.

Voit soveltaa tätä kaikkiin muihinkin aisteihin. Kuuntele musiikkia, ja palauta myöhemmin sävelmä ja kappale mieleesi. Kuuntele sitä myöhemmin uudestaan mielesi sisällä. Tunnustele lusikkaa kädelläsi, ja muista tuo tunne myöhemmin. Palauta mieleesi menneitä tunteita ja kokemuksia. Muista hajuja ja makuja, palauta ne elävinä mieleesi. Voit oppia palauttamaan mieleesi kaiken, mitä olet aisteillasi kokenut.

Takaisin

Avautuva kukka

Luo mielikuva kukasta

Ota mukava asento, ja rentoudu. Sulje silmäsi, ja kuvittele eteesi sininen kukka. Näe se mielessäsi selkeästi ja elävästi. Kuvittele, kuinka se on nupullaan, ja alkaa hitaasti avartua. Rentoudu lisää, ja kuvittele kuinka kukka avautuu hyvin hitaasti ja rauhallisesti. Tunne kuinka kehosi rentoutuu. Mielikuvasi on tyyni ja rauhallinen. Hengitä syvään, ja tunne kuinka kukka avautuu mielessäsi, ja samalla sinä rentoudut.

Rentoudu yhä syvemmälle tähän mielikuvaan. Anna kaiken muun hävitä taustalle. Tässä hetkessä on vain kukka, rentoutuminen ja rauhallinen hengityksesi. Mielesi on rento ja vastaanottavainen, ajatukset virtaavat hitaasti ja rauhallisesti. Rentoudu, ja saavutat syvemmän rauhan ja tyyneyden olotilan. Näin löydät oikein mielentilan visualisoinnille.

Takaisin

Perhosen lento

Liitele kevyenä ja valppaana

Kuvittele mielessäsi kaunis perhonen. Se liitää ilmassa kevyesti ja vaivattomasti. Lämmin ilma kannattelee sitä, ja se on höyhentäkin kevyempi. Tunne tuo kepeys ja vaivattomuus perhosen lennossa. Tunne se itsessäsi, lennä yhdessä perhosen kanssa. Se liitää kevyesti ilman halki, kukkien yllä. Tule yhä kevyemmäksi, ja kohoa yhdessä sen kanssa yhä korkeammalle kohti valoa. Tuuli nostaa teitä, ja tunnet itsesi yhä vain kevyemmäksi ja kevyemmäksi.

Liitele yhdessä perhosen kanssa ilmassa kevyesti ja vaivattomasti. Näe mielessäsi maisemien virtaavan allasi. Laskeudu nyt alemmas, ja lennä puiden keskellä. Kuvittele mielessäsi ihmeellisiä maisemia ja olentoja, ja lennätä perhonen niiden ohitse. Näin opit visualisoimaan liikettä, ja luomaan mielessäsi uutta jatkuvana ja sujuvana virtana.

Tämä harjoitus virittää mielesi kevyemmäksi ja avarammaksi. Se on rentoutumista olemalla samalla valpas ja tietoinen. Tämä on visualisoinnin tila. Olemme rentoutuneita ja tarkkaavaisia yhtä aikaa. Tunnet silloin olevasi kevyt ja rentoutunut. Visualisoinnissa ohjaa mieltäsi kuin perhonen lentoaan, liidellen kepeästi ilmassa. Visualisointi on parhaimmillaan kun olet rentoutunut mutta samalla valpas, ja ohjaat mieltäsi höyhenen kevyesti, kuin perhosta.

Takaisin

Sisäinen maailma

Astu sisäiseen maailmaasi

Visualisoinnin eräs hyödyllisimmistä tekniikoista on sisäinen maailma. Meillä kaikilla on oma maailmamme omassa sydämessämme. Visualisoimalla voit astua tähän maailmaan, ja astua sisään omaan sydämeesi. Voit rentoutua syvällä sydämessäsi, ja kokea turvallisuuden ja rauhan. Voit myös tavata oman sisäisen oppaasi, ja saada neuvoja ja opastusta.

Aloita rentoutumalla edellisillä harjoituksilla. Kun olet päässyt sopivaan mielentilaan, aloita kuvittelu. Kuvittele mielessäsi sydämesi ovi, portti sydämeesi. Ovi joka avautuu vain sinulle. Avaa oma ovesi, ja kulje sisään portaita pitkin. Kulje yhä syvemmälle sydämeesi, ja rentoudu yhä syvempään jokaisella askeleella. Kymmenes askel vie sinut omaan maailmaasi.

Näe mielessäsi oma maailmasi. Voit kuvitella sen sellaiseksi kuin haluat. Aloita kuvittelemalla ympärillesi rauhallinen ja kaunis puutarha. Kuvittele kuinka kultainen valopallo ympäröi maailmaasi, ja tunne kuinka olet täällä täysin turvassa. Tänne pääsevät vain ne asiat, joita sinä itse tänne kutsut.

Laajenna sisäistä puutarhaasi, tee siitä kaunis ja ihmeellinen. Kuvittele kaunis ja rauhoittava musiikki taustalle, koe kukkien tuoksu, ja maailmasi lämpö ihollasi. Rentoudu täällä, omassa pyhimmässäsi. Kuvittele keskelle pieni suihkulähde, ja juo sen raikasta ja virkistävää vettä. Voit olla täällä niin kauan kuin haluat, nauttien rauhasta ja hiljaisuudesta. Täällä olet vain sinä itse, ja oma maailmasi. Täällä voit olla rauhassa ja turvassa.

Tämä harjoitus voidaan tehdä milloin vain ja missä vain. Kun ympäristösi on rauhaton ja meluinen, eikä sinulla ole paikkaa jossa voit olla rauhassa, voit luoda sen paikan sisällesi. Voit vetäytyä hetkeksi omaan sisäiseen maailmaasi, ja kokea rauha ja hiljaisuus. Sisäinen maailmasi on myös voimasi keskus. Voit tulla tänne keräämään lisää voimia aina kun tunnet niin.

Takaisin

Sisäinen opas

Ota vastaan sisimpäsi viisaus

Tässä maailmassa voit kutsua luoksesi oppaasi. Se on osa sinua, joka tietää ja ymmärtää sinua itseäsi. Tämä osa on tietoisempi ja viisaampi, ja kykenee ymmärtämään maailmaasi ja elämääsi. Ennen kaikkea se ymmärtää sinua. Voit kysyä oppaaltasi neuvoa tai ymmärrystä mihin vain asiaan, joka askarruttaa mieltäsi. Oppaasi voi auttaa sinua löytämään selkeyden ja syvemmän ymmärryksen.

Aloita siis kuvittelemalla oppaasi. Kuvittele puutarhaasi, jota pitkin oppaasi tulee. Kutsu mielessäsi opasta, joka voi auttaa sinua siinä asiassa, missä kaipaat opastusta.  Kuvittele mielessäsi, millainen on opas, jota tarvitset. Se voi olla henkilö jonka tunnet, tai vanha ja viisas tietäjä, tai vain pelkkä valohahmo. Anna mielesi etsiä sopiva muoto oppaallesi.

Näe oppaasi lähestyvän polkua, ja mene kohtaamaan hänen. Esitä hänelle asiasi, ja pyydä opastusta, voit kysyä ihan mitä tahansa asiaa, joka painaa mieltäsi, tai johon haluat selkeyttä. Avaa sydämesi ottamaan vastaan vastauksesi. Se voi olla vain kuva tai tunne, tai voit kuulla sanoja. Kuvittele oppaasi vastaamaan kysymykseesi tavalla, joka tuntuu sinusta luonnollisimmalta.

Saamasi vastaus riippuu kyvystäsi ja halustasi ottaa se vastaan. Joskus tiedämme vastauksen jo sydämissämme, mutta emme vain halua myöntää sitä edes itsellemme. Opas voi auttaa sinua selkeyttämällä valintojasi, ja näyttämällä sinulle asioita, joita et itse huomaa. Lopullinen päätös ja vastuu ovat silti aina sinulla.

Takaisin

 

Copyright: Flowguide.com